Wratjes en bultjes

Een huid zonder bultjes en wratjes

Geleidelijk aan tekenen de jaren hun sporen op onze huid. Na het bereiken van de leeftijd van dertig jaar ervaren de meeste mensen het verschijnen van bultjes, wratjes, ruwe plekjes en vlekjes op hun huid. Deze kunnen soms alleen in het gezicht verschijnen, maar kunnen ook elders op het lichaam voorkomen.

per behandeling
Behandelingsduur
Pijn (0 - 10)

De onschuldige bultjes en wratjes worden aangeduid als goedaardige huidtumoren. Een goedaardige tumor is een lokale ophoping van weefsel en cellen. Goedaardige huidtumoren kunnen uit verschillende componenten bestaan, zoals overgroei van bindweefselvezels, verstopping van talgklieren, congestie van oppervlakkige bloedvaten of als gevolg van ontstekingen.

Hoe ontstaan bultjes en wratjes?

Bij tal van goedaardige huidtumoren blijft de exacte oorzaak onduidelijk. Vaak is erfelijke aanleg een belangrijke factor, gecombineerd met overmatige blootstelling aan zonlicht en het natuurlijke verouderingsproces. De meeste van deze goedaardige huidtumoren ontstaan op latere leeftijd, hoewel sommige bij de geboorte al aanwezig kunnen zijn.

De behandeling

Tijdens het consult worden de goedaardige huidtumoren zorgvuldig geëvalueerd. Met behulp van een dermatologisch model worden de kenmerken gedetailleerd geanalyseerd, waaronder de locatie, rangschikking, grootte, vorm, omtrek, kleur en het type van de huidtumor. Er zijn enkele specifieke vragen die de huidtherapeut zal stellen. Bijvoorbeeld, hoelang de plek al aanwezig is, of deze pijnlijk is, of er veranderingen zijn in kleur of vorm, of er ooit bloedingen zijn opgetreden, en of er gevallen van huidkanker in de familie bekend zijn. Ook wordt er gevraagd naar het genezingsvermogen van uw huid.

wratten verwijderen - Patrice Visser Kliniek

Indien er zelfs maar geringe twijfel bestaat, zal de huidtherapeut besluiten om niet direct behandeling uit te voeren en u doorverwijzen naar uw huisarts. Wij hebben verschillende nauwkeurige behandelmethoden voor het verwijderen van goedaardige huidtumoren, waarbij huidbeschadiging of blijvende littekens worden vermeden. Alleen het betreffende wratje of bultje wordt behandeld, en na enkele dagen zal er vanzelf een korstje ontstaan dat van het behandelde gebied afvalt.

Door middel van coagulatie-therapie kan de huidtherapeut uw ongewenste huidaanhangsel verwijderen. Zij maakt gebruikt van de Zapper. De Zapper is een apparaat dat op veilig laagstroom werkt. Als de Zapper in aanraking met de huid komt zal de huidoneffenheid door hitte gecoaguleerd worden.De behandeling duurt maar enkele seconden. Na de behandeling kan wat roodheid en lichte zwelling optreden. Er komt een korstje op de behandelde gebieden. Dit valt er in de loop van de week vanzelf weer af.

klik hier voor meer informatie

De CryoPen werkt met vrieskracht. Dit kan heel gericht tot op de millimeter nauwkeurig gedaan worden. De behandeling duurt slechts enkele seconden.

klik hier voor meer informatie

Voor en na foto's

Resultaten behandeling

Wat kost een behandeling?

Voor de behandeling van ongewenste huid aanhangsels is het lastig om één prijs te noemen. Vaak zijn er meerdere factoren bepalend. De prijs hangt samen met het soort behandeling en het aantal herhalingen dat voor u geschikt is. Een goede indicatie krijgt u na een eerste consult, op basis van het gesprek met de huidtherapeut.

Welke specialist gaat u behandelen?

Huidtherapeut Alina Petrova is gespecialiseerd in het verwijderen van goedaardige huidtumoren.

Veel gestelde vragen over
wratjes en bultjes

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

De precieze oorzaak van veel goedaardige huidtumoren blijft vaak onduidelijk. Erfelijke aanleg speelt doorgaans een belangrijke rol, evenals overmatige blootstelling aan zonlicht en het natuurlijke verouderingsproces. De meeste van deze goedaardige huidtumoren ontstaan op latere leeftijd, maar sommige kunnen ook aangeboren zijn.

De meest gangbare soorten goedaardige huidtumoren zijn:

  1. Dermatosis papulosa nigra: Kleine bruine ouderdomswratjes die vooral bij mensen met een donkere huid voorkomen.
  2. Fibromen: Zachte, elastische uitstulpingen op de huid, ook wel bekend als steelwratjes.
  3. Gerstekorrels: Witte, ingekapselde talgbultjes die zich rond de ogen manifesteren.
  4. Kersenwratjes: Bolvormige, kersenrode bultjes die zich op het lichaam kunnen ontwikkelen.
  5. Ouderdomswratten: Ruwe, donkerbruine huidwratten die bovenop de huid verschijnen.
  6. Syringomen: Kleine huidkleurige bultjes die zich onder de ogen vormen.
  7. Talgklierhyperplasie: Kleine huidkleurige bultjes op het voorhoofd, vaak met een ‘kratertje’ in het midden.
  8. Xanthelasma: Geelwitte, licht verheven ophopingen van cholesterol rondom de ogen.

Deze verschillende vormen van goedaardige huidtumoren kunnen behandeld worden door onze huidtherapeut.

Afgezien van het vermijden van overmatige blootstelling aan UV-straling, is het praktisch niet mogelijk om goedaardige huidtumoren zelf te voorkomen of te behandelen. Gelukkig zijn de meeste huidtumoren onschadelijk. Desalniettemin verkiest men vaak een egale en gladde huid uit esthetisch oogpunt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om goedaardige huidtumoren te laten verwijderen.

Wilt u meer informatie over deze behandeling?

Maak dan een afspraak voor een gratis consult of neem contact met ons op.

Of neem contact op via 035 – 631 49 48